Sinanpaşa

03 Sinanpaşa sitemize hoşgeldiniz.
Sitemize üye olmak için kayıt ol tuşuna basınız. Üyelik aktivasyonunuzu gerçekleştirmek için mail adresinize gönderilen aktivasyon linkini tıkladıktan sonra üyeliğiniz aktif hale gelecektir. Üyelik işlemi gerçekleşirken açıklamaları lütfen dikkatli okuyunuz. aktivasyon için mail adresinize gönderilen yanlış linki tıklamayınız.

FORUMDA konu açmak isteyenler ilgiye uygun sayfada konu açabilir. Konu hakkında internet ortamına yüklenilen fotoğrafların url bağlantısını kullanarak fotoğraf paylaşabilinir. Bunların yanında video, anket vb gösterimler, yayınlar yapılabilinir.

Her Şey Güzel Sinanpaşa Bölgemizin Güzelliklerini Tanıtmak İçin....


Sinanpaşa Bölgemizin Sanal Vizyonu. Bölgesel Sinerjinin Güçlü Sesi. Tüm Hemşerilerimizin Sitesi.


    Paşaeli Tostu

    Paylaş
    avatar
    Yasin_ERSÖZ
    Site Yetkilisi
    Site Yetkilisi

    Mesaj Sayısı : 252
    Yaş : 44
    Nerden : İzmir
    Kayıt tarihi : 26/01/09

    Paşaeli Tostu

    Mesaj tarafından Yasin_ERSÖZ Bir Ptsi Ağus. 10, 2009 12:41 pm

    PAŞAELİ TOSTU
    Afyonkarahisar Sinanpaşa bölgesinde evlerde sık sık yapılan PAŞAELİ TOSTU nu yemeye doyamayacaksınız. Tostumuz genelde peynirli ve sucuklu olarak yapılır. Vişne hoşavı ya da ayranla yenildiğinde insana unutulmayacak ve her zaman arzulanacak bir lezlet yaşatır.
    Tostun içine yerleştirilen köy peyniri öyle güzel erir ki tostun iki kat ekmeğini birbirine yapıştırır. Sucuklar tostun içinde mangalda pişmiş gibi kızarır, adeta tostla bütünleşir.
    Kesinlikle denemelisiniz. Hatta biz isteriz ki Sinanpaşalı girişimci arkadaşların Paşaeli Tostunu tüm dünya ya satmaları ve yaygınlaştırmaları için harekete geçmeleri ve insanları bu lezletten kesinlikle mahrum etmemeleri gerektiğini düşünürüz.
    PAŞAELİ TOSTU
    Malzemeler:
    1- Sinanpaşa bölgesindeki fırınlarda üretilen patetesli bir köy ekmeği.
    2- Tereyağı
    3- 1. kalite Afyon Sucuğu ya da Sinanpaşa Köy Peyniri (İnek)
    Yapılışı:
    Köy ekmeği 5 cm kalınlığında dilinir. Kesilen uzun ekmek dilimi ortadan iki parçaya ayrılır. Ayrılan dilimlerin arası açılır. Arasına Afyon Sucuğu ya da Sinanpaşa Peyniri konur. Tereyağı, ekmeğin arasına değil ekmeyin her iki dış yüzeyine sürülür. Sonra bütün bu hazırlanan ekmekler tost makinasına konur ve kızarıncaya kadar pişirilir. Pişerken biraz sıkıştırılır. Böyle yapıldığında tostun içindeki peynirler eriyecektir.
    Afiyet olsun.



    osman
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Mesaj Sayısı : 2
    Kayıt tarihi : 05/08/09

    Geri: Paşaeli Tostu

    Mesaj tarafından osman Bir Ptsi Ağus. 10, 2009 10:18 pm

    olsada bizde yesek

      Forum Saati Perş. Kas. 23, 2017 9:38 am